Tek Bilgisayardan Tüm Akıllı Tahtaları Kontrol Etme

Merhabalar arkadaşlar. Bu yazımda sizlere tek bilgisayar ile tüm akıllı tahtaları uzaktan nasıl kontrol ederiz bunu anlatmak istiyorum. Ayrıca daha önceki yazmış olduğum akıllı tahta tecrübelerimi de buradan okuyabilirsiniz. Mutlaka akıllı tahtalar ile ilgili kafanızda soru işaretleri vardır. Bu gibi soru işaretlerini kafanızdan kaldırmak için sizin için çok güzel bir yazı olacaktır bence.



Bazı okullarda 25 bazılarında ise 30+ etkileşimli (akıllı) tahta bulunuyor. Bazen o kadar küçük problemler oluyor ki 3.kata çık in çık in :) çok yoruluyoruz. Örnek vermek gerekirse bazı öğrenciler akıllı tahtanın sağ alt köşesinden tahtayı sessize alıyor öğretmen arkadaşların da dalgınlığına geliyor ya da bilmediğinden dolayı tahtanın sesini geri açamıyor. Bir bakıyorsunuz ki telefonunuz çalıyor :) "Hocam acil acil acil :) tahtanın sesi çıkmıyor" diye bir ses geliyor karşı taraftan. İşte bunun gibi küçük sorunlar durumunda bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan uzaktan müdahale ederek akıllı tahtanın sesini açabilirsiniz.

Bilişim sınıflarında az çok biliyorsunuzdur. Ana makineden tüm bilgisayarları kontrol edip hatta öğrencilerin ne yaptıklarını dahi görebiliyorduk. Yine bununla ilgili güzel bir program tanıtmış ve nasıl kullanacağı konusunda da bilgi vermiştim. Bu programı da kullanabilirsiniz. Ama ben şu an sizlere netop school isimli programdan bahsedeceğim.

Netop school programı ile bir bilgisayardan tüm akıllı  tahtaları görebilirsiniz. Mesela hangi programlar açık görebilirsiniz. Öğrenciler öğretmenlerinden izinsiz tahtayı açtıklarında anında müdahale edebilirsiniz.İşinizi oldukça kolaylaştıracak bu programı sizlere tavsiye ederim arkadaşlar :) Aklınıza takılanları yorum formu ile sorabilirsiniz.

NOT: Akıllı tahtaların ve bilgisayarın aynı ağda olduğundan emin olun.


Resimler biraz küçük çıktı kusura bakmayın. Resimleri gönderen ve programı bana tavsiye eden Abdullah hocam çok teşekkür ederim.
    Yorum Yap

5 yorum:

  1. Fiber ve Kabinet bağlı okullarda geçerli mi bu ?

    YanıtlaSil
  2. tahtalara netop schoolu kurmamız gerekiyor sanırım

    YanıtlaSil
  3. Kurulmasa baglantiyi tanimlamaz sanirim pc labta öyle cunkü

    YanıtlaSil
  4. Biraz daha detaylandırmanız mümkün mü hocam ?
    Benim okulumda 44 Tahta Var.
    Program güzel etkin verimli çalışıyor mu nasıl kurmamız gerek kuraraken dikkat etmemiz gereken neler var kullanımı nasıl falan gibi

    YanıtlaSil