Kyocera FS 3040 Yazıcı Öğretmen Şifresi Ataması

Fatih projesi kapsamında okullara verilen Kyocera Fs 3040 yazıcılardan öğretmenlerin ne kadar fotokopi çektiklerini belirlemek için yazıcının ayarlarını aşağıdaki yapmak yeterli. Bu şekilde hangi öğretmen ne kadar fotokopi çekmiş öğrenebilirsiniz.



1) Sistem menüsü/sayaç düğmesine girin(makinenin sol üst köşesinde)

2) k.ot açma ayarına girin

3) Yer Kull. listesine girin

4)Menüye basın kullanıcı ekle deyin

5) Kullanıcı adı-oturum açma kullanıcı adı grin(ikisi de aynı olsun) sonra çık deyip çıkın

6) Daha sonra tekrar kullanıcı iş hesabına giriş yapın sistem/ sayaç düğmesinden

7) Oradan iş hesap ayarına girin 8)daha sonra hesap listesine girin

9) Menüye basıp hesap ekle deyin

10) Hesap adına yukarıda verdiğiniz ismi(öğretmen ismini)verin

11) Hesap id si yani şifreyi girin çıkış yapın

12) Daha sonra tekrar sistem sayaç düğmesine basıp kullanıcı /iş hesabı seçeneğine girin

13) Oradan k.ot açma ayarına girin

14) Yerel kullanıcı listesine girin

15) Verdiğiniz öğretmen ismini seçin ve menüye basın(sağ altta ekranda)

16) Sonra detay/düzenle seçeneğine girin

17) Orada 1/6 dan 6/6 ya kadar seçenekler var. Sağ tarafa doğru giderek 6/6 ya gelin ve değiştir deyin. Oradan tekrar verdiğiniz ismi seçip ok deyin(burada bağlama/atama işlemi yapmış oluyoruz)

18) Daha sonra 3/6 ya gelin orada o.açma parolası yazıyor oraya gelip düzenle deyin ve 11.adımda verdiğiniz id yi yani parolayı tekrar girin ok deyin sonra 3/6 yazan ekrana döndüğünde tekrar OK deyin ve üzerine yaz emin misin diye soracak evet deyin.

19) Böylece bir öğretmen şifre atamış olursunuz. Her öğretmen için bu işlemleri tekrar yapın. Adımları anlattığım sırayla yaparsanız sorun çıkmayacaktır. Daha sonra makineye admin olarak giriş yaparak( admin kullanıcı adı:4000 şifre:4000) aynı şekilde sistem menüsü/sayaç düğmesine basıp kul. /iş hesabı menüsüne girin oradan iş hesap ayarına girip hesap raporuna tıklarsanız hangi öğretmen ne kadar çıktı almış bunun raporunu alırsınız.

1)Ek olarak kullanıcı iş hesabı menüsünde k. Ot açma ayarının içindeki k. Oturum açma seçeneğinin içine girip yerel onayı seçin. Bilinmeyen id iş seçeneğini de reddet yapın. ( yukarıda saydığım 19 seçeneği yapmadan önce bu 20.adımı ilk olarakta yapabilirsiniz) 1a) Gelelim pc den gönderilen çıktılar için bilgisayarın şifre istemesine.

Bilgisayarın yazıcı ve fakslar bölümüne girin oradan varsayılan yazıcıya sağ tıklayıp özellikler deyin. Yukarıdan aygıt ayarlarına girin ve sol altta yönetici düğmesi olacak oraya tıklayın. Sonra yukarıdan kullanıcı girişi seçeneğine girip kullanıcı girişi kutucuğunu aktif edip aşağıdan isim iste yazan yuvarlağı tikleyin. Böylece bilgisayardan çıktı gönderildiğinde her öğretmenin şifresini ve parolasını isteyip çıktıyı o şekilde gönderip çekilen kadar herkesin hesabına ekler.

(Alıntı)

0 yorum:

Yorum Gönder