TÜBİTAK Bilim Fuarı Egzersiz İçin Evraklar

Tübitak bilim fuarı egzersiz evrakları ile ilgili çalışmaları aşağıda indirebilirsiniz. Elimden geldiğince tübitak bilim fuarı kapsamında egzersiz açmak için gerekli evrakları hazırlamaya çalıştım. Tübitak bilim fuarı kapsamında 6 saate kadar egzersiz açabilirsiniz.

Ayrıca proje fikirleri için buraya tıklayabilirsiniz. Aklınızdaki soruları ise yorum formu ile hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

Tübitak bilim fuarı için evraklar

Egzersiz Dilekçesi
Katılımcı Öğrenci Listesi
Egzersiz Planı 1
Egzersiz Planı 2
Veli İzin Belgesi


Tübitak 4006 Bilim Fuarı Nasıl Egzersiz Açarım?

Arkadaşlar benim yıllardır yaptığım tübitak bilim fuarlarında egzersiz açma şeklim şu şekilde olmuştur.

Tübitak'a başvuru yapılır. Daha sonra onay beklenir. Bu sürede ben öğrencilerim ile ufak ufak hazırlıklara başlarım aralık ya da ocak gibi onay gelir sonra onay geldiği hafta da egzersiz başlar ve bilim fuarının olacağı güne kadar yapılır.

Ama aşağıda yazdığım NOT kısmını bana bir arkadaşım gönderdi ve egzersizin aşağıda yer alan kurallara göre açılacağını söyledi neye dayanarak böyle söylüyorsun dediğimde de aşağıda yer alan iki adet görseli gönderdi. Her ne kadar o görsellerde yer alan yazılardan ben 4006 bilim fuarları ile ilgili bir şey çıkaramasam da böyle olduğunu söyledi :) Artık bilmiyorum nasıl egzersiz açacaksınız ama en son bir idareyle görüşün derim. Çünkü bazen illerden illere göre yorum farkından dolayı farklı işlemler olabiliyor :)

NOT: Egzersizi açmak için arkadaşlar çalışmalara başlamanız yeterlidir. Diyelim ki ekim ayında çalışmalara başladınız. Ekim ayında egzersiz açabilirsiniz. Kasım-Aralık ayı gibi başlayan 4006 bilim fuarı başvurularına başvurduktan sonra sonuçlar açıklanıncaya kadar çalışmalarınıza devam etmeniz gerekmektedir. Daha sonra diyelim ki sonuç olumlu oldu yani tübitak dan onay aldınız ve bilim fuarınız mayıs ayında. O zaman mayıs ayına kadar egzersiziniz devam eder sorun yok. Ama diyelim ki onay alamadınız ve tübitak tarafından projeleriniz reddedildi. O zaman hemen o hafta projelerinizi ve egzersizinizi sonlandırmanız gerekmektedir.


    Yorum Yap

21 yorum:

  1. Hocam bu egzersizleri tüm branşlar açabiliyor mu. Ben Bilişim Teknolojileri dersinden 3 tane robotik projesi hazırlıyorum egzersiz açma şansım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm branşlar açabilir hocam niye açılmasın :)

      Sil
  2. Mudur yardımcısı da tübitak kapsamında egzersiz açabilir mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müdür yardımcı ya da idari görevi olan öğretmenler tübitak bilim fuarı kapsamında egzersiz açamazlar hocam

      Sil
  3. kolay gelsin. egzersiz açan öğretmenlere kaç saat ek ders ücreti ödenir acaba.bir de egzersiz açan öğretmen sayısında bir sınırlama var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilim fuarı kategorisinde yer alan yazılar içerisinde bu soruların cevabı var hocam

      Sil
  4. Kolay gelsin. Biyoloji öğretmeniyim.tübitak bilim fuarı kapsamında ders dışı egzersiz açmak istedim. İlçe milli eğitim benden sertifika gibi birşey istemiş. Tam olarak anlamadım. Böyle bir şey gerekli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tübitak bilim fuarında egzersiz açmak bir bir sertifikaya gerek yoktur ama egzersiz açmak için projelerin sisteme girip onaylanması gerekir bu da aralık-ocak ayını bulabilmektedir. Tübitak bilim fuarında egzersiz açmak için bu döneme kadar beklemeniz gerekmektedir. Ama başvurular ekim sonu gibi başlar bilginize...

      Sil
  5. Egzersiz 6 saatten az olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TÜBİTAK Bilim Fuarı Egzersiz saati 2-4-6 saat olabilir hocam

      Sil
  6. Hocam egzersiz için kurs defteri gerekli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet egzersiz için defter tutmanız gerekiyor aynı sınıf defteri gibi

      Sil
  7. Egzersiz için öğrenci listesi kaç kişiden oluşmalı?

    YanıtlaSil
  8. egzersiz için öğrenci listesi kaç kişiden oluşmalı?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba tubitak liseler arasi yarışmaya katılacağız bunun için egzersiz basvurusu yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. 2021 2022 ortaokul başvurusu başladı mı başladıysa son gün ne zaman

    YanıtlaSil