Akıllı(Etkileşimli) Tahta Tecrübelerim

Merhabalar arkadaşlar. Sizlere bu yazımda akıllı tahtalar ile ilgili tecrübelerimden ve Bilişimci Ruh 'a gelen mesajlardan yola çıkarak edindiğim tecrübelerimi aktarmak istiyorum. İşinize yaraması dileğiyle.


1) Akıllı tahtalardan mutlaka her sınıfta bir öğrencinizi sorumlu olsun. Herhangi bir durumda ( sistemin çökmesi, virüs girmesi, dokunmatiğin bozulması, fişin prizde takılı kalması vb.) sizlere hemen haber vermesi ve sizlerin de duruma müdahale etmesi açısında çok faydalı olacaktır.

2) Mutlaka okulun kapılarına olabilir panolarına olabilir akıllı tahtaların kullanım kuralları ile ilgili afişler asın.  Bu afişler hem öğrenciler hem de öğretmenler için bilgi verici niteliktedir.



3) Sizlere tavsiyem kendi yedeğinizi kendiniz alın. Yedek almak ve geri yüklemek çok basit bir işlem aslında. Yedeği kendinizin alması 23-30 GB aralıktaki bir veriyi indirmenizin önüne geçer ve sizlere zaman tasarrufu sağlar. Yedek almak ile ilgili tecrübe eksikliğiniz varsa akıllı tahtalar ile ilgili kategoriye bakmanız yeterli olacaktır.


4) Akıllı tahtaların ekran temizliğini 3 güne bir yaptırın ki dokunmatik ile ilgili neredeyse hiç bir problem yaşamazsınız.


5) Tahtalara mutlaka bir virüs koruma programı kurun. Ben şahsen AVAST anti-virüs programını kullanıyorum ve oldukça memnunum.

6) Etkileşimli tahtalara bir koruma programı kurmanızda fayda var. Ben Time Freeze kullanıyorum. C sürücüsünü koruma altına alıyorum. Öğretmen arkadaşlar kişisel dosyalarını D sürücüsüne attıkları için sistemde herhangi bir yavaşlama da olmuyor.

7) Öğretmenlerin USB belleklerini yazmaya karşı korumalı yapın. Bu şekilde ufak tefek virüslerin USB'ye dolayısıyla tahtalara bulaşma riski neredeyse 0'a inecektir.

8) Öğretmen arkadaşları tahtalara sizin bilginiz dışında bir program yükleme konusunda uyarın. Bazen arkadaşlar malum şifreleri internet ortamından bulup çeşitli programları tahtalara yüklüyorlar. Bu konuda kesinlikle sene başı toplantılarında ya da ŞÖK toplantılarında öğretmen arkadaşlarınızı uyarın.

9) Yine öğretmen arkadaşları tahtaları tenefüslerde kesinlikle kilitli tutmaları konusunda bilgilendirin. Yoksa tenefüs esnasında haylaz öğrenciler tarafından tahtalar zarar görebilir.

10) Tahtaları atak, usb raptor gibi programlar kurarak usb anahtar ile açılmalarını sağlayabilirsiniz. Sizin için daha iyi olacaktır.


Benim bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Sizlerin de söyleyeceği şeyler varsa yorum formundan çekinmeden yazabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder