Bilişimcilerin Reklam Filmi Yayında

Bilişim Teknolojileri öğretmenleri her zaman olduğu gibi sosyal medyada seslerini yine duyurmayı başardı. Artık Twitter’da Trend Topic olmakta zorlanmadan seslerini yetkililere duyuran Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri şimdi de güzel bir reklam filmi ile seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Daha önce de reklam bilboardı kiralayarak seslerini etkili bir şekilde duyuran Bilişim Öğretmenleri bu reklam filminde, bilişim teknolojilerinin, robot teknolojileri ve kodlama eğitiminin ne kadar önemli olduğu anlatılıyor. Reklam filminin senaryosu ise aşağıdaki gibidir.

Bir veli ve bir öğretmen okul koridorunda konuşmaktadırlar.

Veli: Hocam bizim komşulardan duydum, çocuklarının okulunda bilgisayar bilimleri dersi varmış. Pek methettiler, hocası falan çok iyiymiş. Bende size bir sorayım dedim neymiş bu bilgisayar bilimleri dersi?

Öğretmen: Bilgisayar derslerinde çocuklara teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğretiyoruz ya, bilgisayar bilimi dersinde de teknolojinin nasıl çalıştığı ve oluşturulduğu öğretiliyor.

Veli: Yani nasıl oluştuğunu öğrendiklerinde daha mı iyi kullanacaklar bilgisayarları?

Öğretmen: Tabii ki bir şeyin nasıl oluştuğunu bilmek ondan daha fazla faydalanmamızı sağlayabilir. Fakat bu dersin asıl amacı bu değil.

Veli: Nedir öyleyse?

Öğretmen: Bu derste çocuklar aynı zamanda kodlama ve bilgisayar destekli algoritmik düşünme becerilerini geliştirirler. Kodlama yapmak onların problem çözme ve mantıksal düşünme yeteneklerini geliştirmekle birlikte, matematik, bilim ve teknoloji gibi bir çok derslerde de öğrenmelerine destek olur.

Veli: Peki ya diğeri?

Öğretmen: Bilgisayar destekli algoritmik düşünme ile hem okul hem de okul dışındaki hayatlarında kullanabilecekleri bir çok beceriler geliştirirler. Her alanda karşılaştıkları problemleri, mantık kullanarak, planlı, gereksiz detaylarda boğulmadan ve muhakeme - karar gücünün de etkisiyle zorlanmadan çözebilirler.

Veli: Gerçekten harika. Bu dersin bizim okulda da hatta belki de herkesin faydalanabileceği halka açık kurumlarda da yer alması gerek.

Öğretmen: Haklısınız, bu ders müfredatta bilgisayar dersiyle organik bir şekilde ilerlemeli. Hatta ilkokuldan itibaren zorunlu olsun ki, öğrenciler bunu erkenden deneme imkanı bulsunlar. Çocuklarımızın yaratıcılığını, takım olarak çalışma becerisini, iletişim kurma kabiliyetini ve bir işle ilgili azimle devam etme gücünü geliştiren bu ders, işini seven eğitimciler eşliğinde her okulda okutulması zorunlu bir ders olmalı.

Veli : Çok teşekkür ederim hocam bu konuda üstümüze düşen neyse yapmaya hazırız. Bence de bilgisayar bilimi dersi zorunlu ders olarak okutulmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder