Silinen Dosyaları Geri Getirmek

Bilişim Öğretmenlerinin okulda sıklıkla karşılaştıkları problemlerden biri de diğer öğretmenlerin kazayla sildikleri ya da virüs bulaşması sonucunda USB ya da HDD disklerinden silinen dosyaların geri getirilip getirilemeyeceğini duymak desem yanlış bir cümle kullanmamış olurum sanırım :)

Öncelikle tüm herkese USB disklerine virüs bulaşmaması için tavsiye yazıya bakmasını istiyorum. Bu şekilde USB belleklerinize virüs gibi zararlı yazılımların bulaşmasını biraz da olsa engellemiş olursunuz.


Genellikle silinen dosyalar resimler ya da müzikler olsa da bazen .doc ve .ppt gibi ( yazılı soruları ve derste kullanılan sunumlar) dosyalarda USB bellekten siliniyor. Bunun gibi bir durumda sizlere Disk Drill isimli kurtarma aracını önerebilirim. Daha önceki denemelerimde oldukça hızlı ve başarılı sonuçlara ulaştım. Disk Drill FAT, NTFS, exFAT gibi dosya sistemlerini de destekliyor.  Program XP, Vista, Win 7-8-10 gibi işletim sistemleri ile Apple'ın OS sistemi içinde kullanabilirsiniz.

Disk Drill programını kullanırken, silinen USB bellek ya da hafıza kartınızı bilgisayarınıza takın ve ilgili sürücüye sağ tıklayın. Açılan menüden denetleme türü olarak karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlar HIZLI ve YOĞUN TARAMA seçenekleridir. Adından da anlaşılacağı gibi YOĞUN TARAMA biraz daha uzun süreli ama detaylı arama yaparken HIZLI arama kısa süreli arama yapacaktır. İlk olarak HIZLI tarama seçeneği ile taratma yapın, eğer dosyalarınızı bulamazsanız YOĞUN TARAMA'yı kullanırsınız. 

Umarım siz değerli bilişimciler için faydalı bir yazı olmuştur. Programı kullanan arkadaşlarım yorumlarını yorum formu ile belirtirlerse çok sevinirim.
    Yorum Yap

2 yorum:

  1. hocam linki engellemiş maalesef

    YanıtlaSil
  2. linki hiç koymadım hocam programı google dan aratarak bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil