Akıllı Tahta Kullanımı Kurallar Afişi

Akıllı tahtaların kullanımı ile ilgili elimde olan belgeleri sizler ile paylaşmak istedim. Hazırlayan öğretmen arkadaşımın ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel hazırlamış. Etkileşimli tahta kullanım afişi öğretmen ve öğrenciler için ayrı ayrı hazırlanmış.

Akıllı tahta kullanımı kurallar afişi

Ben bu akıllı kullanım kuralları afişlerini her sınıfın panosuna asıyorum. Özellikle bazı öğretmen ve öğrenci arkadaşlar tahtaları sorumsuz bir şekilde kullanıp daha sonra siz kuralları söylemediniz gibi durumlarda bulunabiliyorlar.

Hal böyle olunca bu tarz afişlerin mutlaka okulun çeşitli yerlerine asılması gerekiyor diye düşünüyorum. Ben her yıl bu afişlerden renkli çıktı alarak sınıflara asıyorum ve çok da faydasını görüyorum.


Öğretmenler için Akıllı Tahta Kullanımı Kuralları:

1) Size verilen anahtarı kullanarak dersin başında tahtanızı açıp kullandıktan sonra, dersin sonunda tekrar tahtayı kilitleyip çıkınız. Teneffüslerde tahtayı açık bırakmayınız. Öğrencilere KESİNLİKLE anahtarınızı vermeyiniz.

2) “ETKİLEŞİMLİ TAHTA” ekranına sivri uçlu kalem ya da benzeri cisimlerle dokunmayınız. Mümkünde tahta için geliştirilen kalemlerden temin ediniz.

3) Ekran hafif nemli bir bezle kimyasal temizlik maddeleri kullanmadan günlük olarak silinmelidir. Temizlik sırasında sistem kapalı olmalıdır.

Öğrenciler için Akıllı Tahta Kullanımı Kuralları:

1) ETKİLEŞİMLİ TAHTALARI Öğretmenlerin bilgisi olmadan açmayınız. Açık gördüğünüz tahtaları öğretmeninize bildiriniz.

2) ETKİLEŞİMLİ TAHTA ekranına sivri uçlu kalem ya da benzeri cisimlerle dokunmayınız.

3) ETKİLEŞİMLİ TAHTA nın üzerine eşya koymayınız ve herhangi bir nesne atmayınız veya vurmayınız.

Öğretmen Kurallarını İndirmek İçin buraya öğrenci kurallarını indirmek için buraya tıklayınız.
    Yorum Yap

2 yorum:

  1. kuralları indirmek için tıkladığımızda sayfa engellenmiş görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afişler yandeks disk de olduğu için o şekilde hocam bağlantıyı tekrar google drive a atarım o zaman rahat bir şekilde indirebilirsiniz

      Sil