Elektrik Hattı Üzerinden İnternet Mi?

BT Öğretmenleri için internetin gitmesi kâbus diyebilirim. Özellikle okulda net gittiği zaman oluşacak olumsuz durum gerçekten de sıkıntı. Malum BT öğretmenleri de bu olumsuz durumu çözmek için baş aktörler : ).

Özellikle modem-switch-internet bağlantısı olan bir yerde çalışanlar varsa yani internet modeme modemden de switch aracılığıyla katlara gidiyorsa ve switch de bir sıkıntı olursa ve elinizde de yedek bir switch yoksa net bağlantısı olmadığı için sıkıntı çıkabilir ya da kablosuz ağ özelliği olmayan bir cihazınız olsun ve nete girmek istiyorsunuz ama nete girmek için herhangi bir alt yapı yok ya da ya da :) kablosuz ağ çok zayıf geliyor siz internete kablolu ağ ile bağlanarak aşmak istiyorsunuz.

İşte burada powerline (elektrik hattı) adaptörleri imdadınıza yetişiyor. Bu adaptörler ile kablosuz ağın zayıf kaldığı yerde, net alt yapısında sorun olan yerlerde internet bağlantısı sorunun çözebilirsiniz. Fiyatları çok yüksek olmayan powerline adaptörleri var ama fiyatları çok yüksek olanlar da var. Tabii ki hız olarak farklı hızlara ve özellilerde olan adaptörler var. Kullanacağınız elektrik hattı tercihi size ait. Kısaca özelikle kablosuz net kullanan ama ağın zayıf olmasından yakınanlar için bu yöntem oldukça güzel. Şimdi powerline adaptörleri ile elektrik hattı üzerinden neti nasıl paylaştırırız buna bakalım.

1) Almış olduğunuz powerline adaptör seti içinden iki adet adaptör ve iki adet Ethernet kablosu çıkacaktır.

2) Adaptörlerden birini modeminize yakın olan bir prize takıyor ve Ethernet kablosunun ucunu da modem de boş bir porta takıyorsunuz. Bu şekilde artık internetiniz elektrik hattına dağılmış oluyor. Bu iki adaptör kendisini otomatik olarak elektrik hattı üzerinden tanırlar.

3) Diğer adaptörü de internete bağlanmak istediğiniz odada yer alan bir prize takıyor ve diğer Ethernet kablosunun ucunu da neti getirmek istediğiniz cihazına takıyorsunuz (Bilgisayar, Tv vb.) 4) Kısa bir beklemenin sonunda birbirini tanıyan cihazlar üzerinden ışıklar yanmaya başlar ve siz de internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Siz de düşüncelerinizi yorum formuyla paylaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder