USB Belleğinize Virüs Bulaşmasın

Bilgisayar kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri kesinlikle USB lere giren virüsler. Bu virüsler bazen sizi hayattan bezdirebilir. Daha önceki yazılarımda ise USB virüsleri ilgili şu yazıları yazmıştım. Onlara da bakabilirsiniz.

USB'lerde Olan Virüslere Elveda

Usb Belleğiniz Dolu Ama Boş Mu Gözüküyor

Virüslerin en büyük özelliklerinden biri ilk olarak USB'de ana dizine girmek ve daha sonra alt dizinlere girmektir. Eğer biz ana dizinin izinlerini kapatırsak virüs kesinlikle USB belleğimize giremeyecektir.


İlk olarak USB belleğimizi NTFS olacak şekilde biçimlendirip daha sonra USB belleğimizde yeni bir klasör oluşturalım. Klasörün ismini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu klasöre güvenlik ayarlarından tam denetim verelim(Sağ tık özellikler güvenlik) USB belleğimize ise yani ana dizinin ise güvenlik ayarlarından yazma ayarlarını kapatalım. Bu sayede virüs kendisini ana dizine kopyalayamaz ve diğer klasörlere de
bulaşamaz.


USB BELLEK ANA DİZİN İZİNLERİ


USB BELLEK İÇERİSİNDEKİ KLASÖR İZİNLERİ


USB de olan virüsleri engellemek için başka çözüm yollarınız varsa yorum formundan paylaşırsanız çok sevinirim.
    Yorum Yap

5 yorum:

  1. Hocam bu oluşturduğumuz yeni klasörün içine mi atacağız usbye atacağımız bilgileri bide yazmaya kapatırsak içine veri atabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. hocam yukarıda anlatınları yaptıysanız sıkıntı olmaması lazım ben de hiç bir sıkıntı olmadan kullanıyorum

    YanıtlaSil
  3. Aynen öğrenci Flash ları da ayarladık bu şekilde

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler. Güzel çözüm

    YanıtlaSil
  5. usb vürüsüne karşılıkta usb de olan belge veya fotoraf vb. usb bu belgelere ulaşmak için 3 boş klasör 4 klosörde ise belgelerimiz olursa vürüs bu 3 boş klosöre ulaşır belgelerimize ulaşmaz yani vürüsün önüne 3 engel olarak çıkartıyoruz diyebiliriz tavsiye ederim teşekkürler

    YanıtlaSil