Sağ Tık Engeli Olan Sitelerden Yazı Kopyalama

Aslında bu yazıyı yazıp yazmama da kararsızdım. Elbette bir çok kişi bu yöntemleri zaten biliyordur ama yine de yazayım dedim. Özellikle site sahipleri yazılarının kopyalanmasını istemedikleri için sitelerine sağ tık engeli koyarlar. Aslında site sahipleri haklılar. Çünkü yazıları kopyalandığı zaman diğer site sahibi kopyalama yaptığı yeri kaynak olarak göstermiyor. Bunu engellemek içinde site sahipleri sağ tık engeli koyuyor. Ama yazıya gerçekten ihtiyaç duyanlar yazıyı alamıyorlar ya da başka bir amaçla sağ tıkı kullanmak gerekiyor ama o da engellenmiş oluyor. Onun için sağ tık engelinin aşılması gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacağız...



Sağ Tık Engeli Olan Sitelerden Yazı Kopyalama

Bir çok site sahibi sağ tık engelini javascript kodu ile koydukları için tarayıcınızın javascript ayarlarını kapattığınız zaman sağ tık engeli de otomatikmen ortadan kalkacaktır.

Google Chrome'da Javascript Ayarları Nasıl Kapatılır

Google Chrome'de Ayarlar > Gizlilik > İçerik Ayarları kısmından Javascript ayarları kısmından Javascripti kapatabilirsiniz. Diğer tarayıcılarda da ayarlar kısmından Javascripti kapatabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise sitenin kaynak kodları arasından bilgileri almaktır. Sağ tık engeli olan bir sitede CTRL+U kısa yolu ile kaynak kodları görüntülenir ve kopyalanmak istenene yazı kaynak kodları içerisinde kopyalanır.

Bu iki yöntem ile sağ tık engeli olan siteler aşılabilir. Ama dediğim gibi bunu kötü amaçlı kullanmak kesinlikle yanlış bir şey. Yani gidip de başka sitelerin içeriklerini kopyalamak için bu yöntemi kullanmak pek de doğru değil...
    Yorum Yap

3 yorum:

  1. Ben bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim sayenizde öğrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Çok güzel paylaşım kardeşim teşekkürler

    YanıtlaSil