BTY(Bilişim Teknolojileri Yazılım) Ders Sunumları, Notları, Çalışma Kağıtları

Bilişim Teknolojileri ve yazılım dersinde kullanılmak üzere elimde olan arşivdeki ders sunumlarını ve notlarını siz değerli BT Öğretmenleri ile paylaşmak istiyorum.

1) Scratch Ders Notu ve Sunumu

Scratch tamamen çocuklar için hazırlanan programlamayı eğlenceli hale getiren oldukça kapsamlı bir program olarak dikkat çekiyor.

Scratch ile ilgili EBA'da da içerikler bulabilirsiniz. Sizinle paylaştığım dosyada ise alıştırma kağıdı bulunmakta. İlgili dosyayı indirmek için tıklayınız.

2) Video Düzenleme Programı Ders Anlatım Sunusu(Movie Maker)

Öğrencilerimize video düzenleme programlarından olan Movie Maker'i anlatmak istiyorsanız bu ders notlarını kullanabilirsiniz. Güzel ve kaliteli bir şekilde hazırlanmış gerçekten. Hazırlayan hocamızın eline sağlık.

Movie maker ders anlatım sunusunu bilgisayarınıza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3) Bilgi Kaynağı Olarak İnternet Konusu


İnternet konusunu anlatacak olan hocalarımız için hazırlanan güzel bir kaynak. Açmak için tıklayınız.

4) İnternet Adreslerinin Yapısı ve Uzantıları

Öğrencilere internet adreslerinin yapısını ve uzantılarını anlatmak isteyen BT öğretmenleri için hazırlana güzel bir dosya.
Öğrenciler bu dosyayı çalışma kağıdı olarak da kullanabilirler.

5) Google Drive ve Kelime İşlemci(WORD) Konu Anlatımı


Google Drive konusunu anlatmak için hazırlanan harika bir dosya. İçerisinde bulut teknolojileri, belge oluşturma gibi anlatımları bulunmakta. Buradan indirebilirsiniz.

6) İşletim Sistemleri Sunusu


Android, Linux ve Windows işletim sistemleri için hazırlanan konu anlatımları ve çalışma kağıtları. Bu dokümanı buradan indirebilirsiniz.

7) Pivot İle Animasyona Giriş


Ders sunusu, arkaplanlar ve figürler tek bir rar dosyası olarak bilgisayarınıza indirilecektir. Çok güzel bir dosya olmuş gerçekten. Buradan indirebilirsiniz.

8)Dosya Uzantıları Alıştırma Kağıdı


Dosya uzantıları konusunu anlattıktan sonra kullanabileceğiniz güzel bir çalışma kağıdı örneği. İçeriği indirmek için tıklayınız.

Not: İndirmede yaşadığınız sorunları ilgili içeriğin altına yorum olarak yazarsanız linki değiştirebilir ya da alternatif linkler ekleyebilirim. Bu güzel notları hazırlayan arkadaşların ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel olmuş.
    Yorum Yap

1 yorum:

  1. Güzel paylaşımlar için teşekkürler:) İnternet Adreslerinin Yapısı ve Uzantıları ile ilgili Çalışma kağıdının linkini atarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil