BİOS'a Nasıl Şifre Konulur

Bilgisayarınızı korumak adına bazen çeşitli yöntemler denersiniz. Antivirüsler, deep freeze programı, yedek almak gibi. Bilgisayarınızı korumanın diğer bir yolu da BİOS'a şifre koymak. Tabii ki bu şifrede sizi bir yere kadar koruyacaktır. Çünkü kasa açılarak BİOS şifresi sıfırlanabilir.


BİOS'a Şifre Nasıl Konulur?

İlk olarak bilgisayarımız açılırken genellikle Delete ya da F2 tuşu ile BİOS'a girilir. Daha sonra seçenekler içerisinde Security menüsü aranır. Her Bios'ta bu menü farklı bir menünün altında da olabilir.

BİOS parolası belirlerken User ve Super User olmak üzere iki kullanıcılı olacak şekilde şifre belirleyebilirsiniz. Super User ile giriş yaparsanız eğer her şeyi yapabilirken User ile giriş yaparsanız kısıtlı yetkilere sahip olursunuz.


User olacaklar için yapmanız gereke ayar bence sadece BİOS ayarlarını görüntülemek olsun. (Securtiy kısmında User olarak şifre belirlerken size kısıtlamaları soruyor)çünkü Bios'ta olacak herhangi bir sıkıntı bilgisayarınızın çökmesine ya da zarar görmesine neden olabilir.

Yine Security kısmında yer alan ayarlar sayesinde bu şifrelerine ne zaman sorulacağını da ayarlayabilirsiniz. İster her zaman sorulmasını isterseniz de sadece BİOS'a girerken sorulmasın ayarlayabilirsiniz.

Aklınıza takılan yerleri yorum formundan çekinmeden sorabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder