Acronis İle Bootable Kurtarma CD'si Yapma

Özellikle akıllı tahtalarda yedekleme çok önemli. Kişisel bilgisayarlar içinde kullanabileceğiniz bu yöntem daha çok okullarda Fatih projesi kapsamında kullanılan etkileşimli tahtalarda kullanılıyor. Daha önceki yazılarımda akıllı tahtalardan nasıl yedek alınacağı hakkında bilgiler vermiştim. Bu yazıda da resimli olarak kurtarma cd'si nasıl yapılır onu anlatmaya çalışacağım.

Akıllı Tahtanın Yedeğini Almak ve Geri Yüklemek

Acronis İle Yedek Nasıl Alınır

Şimdi ise yine acronis programımız ile Bootbale kurtarma cd'si oluşturacağız. Herhangi bir sorun yaşadığınız zaman kolay bir şekilde bilgisayarınızı bu cd ile açabilirsiniz. Hemen anlatıma geçelim. Acronis programının farklı sürümlerini kullanan arkadaşlar olabilir. Diğer sürümlerde de benim kullandığım sürümde olduğu gibi benzer hatta aynı menüler olacaktır.

1) Acronis programımızı kurduktan sonra açıyoruz ve karşımıza gelen ekrandan Tools and utilities kısmına tıklıyoruz ve açılan ekrandan Create Bootable Rescue Media kısmına tıklıyoruz.

Bu işlemi yaptıktan sonra Next butonuna tıklıyoruz ve diğer adıma geçiyor.

2) Bu adımda kurtarma cd'si içerisinde hangi bölümleri dahil etmek istiyorsak sadece o bölümü seçip Next diyoruz.

3)Bu adımda ise çalıştırılabilir ortam tipini seçeceğiz. Karşımıza bir çok seçenek çıksada en mantıklı olan İSO olacaktır. Çünkü diğer seçenekleri örneğin cd'yi seçtiğimiz zaman cd'de herhangi bir sorun olduğu zaman bu işlemlerin hepsini tekrar yapacağız. Ama iso kalıbını seçersek istediğimiz zaman bunu cd'ye kolay bir şekilde yazdırabiliriz.


4) Son ekranda ise sizi İSO image nereye kayıt edeceğinizi soruyor. Bilgisayarınızın D sürücüsüne kayıt ettiğiniz bu dosyayı daha sonra cd'ye kopyalayarak kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları yorum formundan hiç çekinmeden sorabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder