E-Okul'da Rapor Alamama ve Java Sorunu

E-okul sisteminde bazen çeşitli hatalar olabiliyor. Bu hataların en belalısı da :) rapor alamama ya da java sorunu dersem yanlış olmaz sanırım. Bu sorunu çözmek aslında hiç de zor değil. Bu şekilde bir sorun benim başımda geldiği zaman uyguladığım yöntem ise şu;

E-okul eğer açılmıyorsa ya da açılıyor ve işlevlerini yerine getirmiyorsa ilk olarak explorer da uyumluluk görünümüne ekleme yapıyoruz. Bunu yapma içinde Araçlar > Uyumluluk Görünümü Ayarları diyoruz ve buraya meb.gov.tr ekliyoruz. Aşağıda resimdeki gibi....




Uyumluluk Görünümü Ayarlarını Yaptıktan Sonra e-okul yine çalışmıyorsa Java Güvenlik Ayarlarını yapabilirsiniz. Denetim Masasından Java programını seçip Security sekmesinde güvenlik seviyesini en aşağı seviyeye çekiyoruz. Ve aşağıda Exception List e tıklayarak https://e-okul.meb.gov.tr adresini buraya ekliyoruz. Bu kısma http://reportsnc.meb.gov.tr/ adresini de eklersek rapor alamam sorunu ortadan kesinlikle kalkacaktır.


Eğer bu işlemlerini hiç birinde başarı sağlayamadıysanız yapmanız gereken explorer tarayıcısının 10 sürümünü kullanmak olsun. Tekrar kurup kaldırma yapabileceğiniz gibi denetim masasına gidip güncelleştirmeleri göster butonu ile açılan listeden explorer güncelleştirmelerini kaldırdığınız zamanda işiniz görülecektir.

Aklınıza takılan soruları ya da başka çözüm önerilerinizi yorum formundan paylaşabilirsiniz.


    Yorum Yap

4 yorum:

  1. E okuldan cikti alamıyorum. Soyle ki e okul da sinif listesi aciliyor hic bir sıkıntı yok fakat yazir dedigimiz zaman sadece okulun logosunu yazdırıyor. Ne yapilanilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk olarak yazıcı silgilerini silin bir temizleyin çözüm olmazsa Önce sorun çıkaran yazıcı ve işbirlikçilerini silin
      Yazıcılar > Dosya > Sunucu Özellikleri > Sürücüler 'den o yazıcıya ait tüm sürücüleri kaldırın.

      Bilgisayarı yeniden başlatın
      Sürücüleri yeniden kurun

      Sil
    2. En kisa surede deneyecegim ins. Cok hizli döndünüz teşekkürler.

      Sil
    3. bir de foxit readeri kurun deneyin

      Sil