Akıllı (Etkileşimli)Tahtanın Yedeğini Almak ve Geri Yüklemek

Fatih projesi kapsamında okullarda bulunan etkileşimli tahtaların yedeğinin alınması çok önemli. Çünkü çeşitli sebeplerden dolayı bilgisayarlarda çeşitli sorunlar olabilir ve yedeğinin geri yüklenmesi gerekebilir. Yazmış olduğum bu yazıda Acronis ile yedek nasıl alınır anlatmıştım. Acronis ile de bu işlemi yapabileceğiniz gibi Windows'un kendi sistemi ile de yedek alabilirsiniz. Ben bu yazımda sizlere Windows'un kendi yedek alma programı ile nasıl yedek alacağınızı ve geri yükleyeceğinizi anlatacağım. Bu sayede kendi kişisel bilgisayarınızın ya da Akıllı tahtanın kolay bir şekilde imajını yani yedeğini alabilirsiniz.

Akıllı (Etkileşimli) Tahtanın Yedeğini Almak

İlk olarak akıllı tahtada kolay bir şekilde işlem yapabilmek için kablosuz bir klavye ve mouse takmanızda büyük bir fayda var. Bu şekilde daha kolay bir şekilde akıllı tahtayı kullanabilirsiniz.

1) Bilgisayarımızın arama kısmına yedekle yazıyoruz. Karşımıza gelen ekrandan sistem görüntüsü oluştur kısmına tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

Bu kısımda ise yedeği nereye alacağız bunu soruyor. Bu yedeği en mantıklı olarak bir hard diske ya da USB'ye alabilirsiniz. Sizin açınızdan kesinlikle daha sağlıklı olacaktır. İleri butonuna tıkladığınız zaman Yedeklemeyi Başlat butonun olduğu bir ekran gelecek ve yedeğin yaklaşık olarak kaç GB olacağı yazacaktır. Burada eğer yeteri kadar alanınız varsa Yedeklemeyi Başlat butonuna tıkladığınız zaman yedeği almaya başlamış olacaksınız.

Akıllı (Etkileşimli) Tahtanın Yedeğini Geri Yüklemek

Yedeğimizi aldıktan sonra yine bilgisayarımızın arama kısmına Kurtarma yazıyoruz ve karşımıza aşağıdaki ekran geliyor. 


Buradan Gelişmiş Kurtarma Yöntemlerini tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekran ise aşağıdaki gibi olacak. Buradan "Bilgisayarınızı Kurtarmak İçin Daha Önce Oluşturduğunuz Bir Yansımayı Kullanın" kısmını seçin. Karşınıza bu seçimden sonra "Dosyalarınızı Yedeklemek İstiyor Musunuz" diye bir ekran gelecek. Biz daha önce yedeğimizi aldığımız için bu kısmı atla diyoruz ve Yeniden Başlat butonuna tıklıyoruz. (Yedeğimizi geri yüklemek için yedek aldığımız hard disk ya da USB'yi yeniden başlat butonuna tıklamadan önce bilgisayarımıza takmayı unutmayalım.)


Yeniden Başlat dediğimiz zaman bilgisayarımız açılırken F8 tuşuna basmalıyız. Karşımıza gelen ekranda Bilgisayarınızı Onarın diyor bu kısıma tıklayıp devam ettiğiniz zaman gelen ekrandan kolay bir şekilde yedeğinizi gösterebilir ve kolay bir şekilde imagınızı geri yükleyebilirsiniz.

Aklınıza takılan soruları yorum formundan paylaşabilirsiniz.
    Yorum Yap

18 yorum:

  1. Bir akıllı tahta için aldigimiz imajı bütün akilli tahtalar için kullanabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  2. tahtaların hepsi aynı olduğu sürece herhangi bir sorun olmadan aldığımız bir imajı tüm tahtalar için kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. BT ve Yazılım,
    Sizlere nasıl ulaşabilirim. mail yada telefon numarası bırakır mısınız. önemmli

    YanıtlaSil
  4. BT ve Yazılım,
    sizlere nasıl ulaşabilirim. çok önemli

    YanıtlaSil
  5. Bizim akıllı tahta lara virüs bulaştı,bu sorunu nasıl çözebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Virus olmadigina emin oldugunuz bir tahtanin yedegini alip viruslu tahtaya kurabalirsiniz. Ya da il koordinatorunden temiz yedegi alip da kurulum yapabilirsiniz

      Sil
  6. win 7 akıllı tahtayı öğrencilerim win 10a yükselmişler ve tahta şimdi açılmıyor. Herhangi bir win 7 tahtanın imajını alıp çöken akıllı tahtaya yükleyebilir miyim?

    YanıtlaSil
  7. hangi adımları izlemeliyim Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.bilisimciruh.com/2016/04/acronis-ile-bootable-usb-olusturma-ve-yedek.html size tavsiy bu yaziya bakmaniz ilk olarak. Herhangi bir akilli tahtadan win 7 alip yukleyebilirsiniz.zaten win 10 a gectikten sonra 1 ay icerisinde eski isletim sistemine donebilirsiniz

      Sil
  8. sistem yansıması alırken flaş belleğe almıyor neden acaba aama hard diske alıyor yansımayı geri yüklerken ayrıca kurtarma cd si istiyor ben bilgisayarda denedim akıllı tahtada denemedim henüz akıllı tahtada kurtarma cd sini nasıl oluşturabilirim

    YanıtlaSil
  9. Bir çözüm buldunuz mu aynı sorunu yaşıyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akilli tahtada kurtarma cd si kullanamazsiniz ki cd rom surucu yok

      Sil
  10. Akıllı tahtaya sadece format atıp yedeğini almazsak sorun olur mu

    YanıtlaSil