Usb Belleğiniz Dolu Ama Boş Mu Gözüküyor

USB bellekler artık hemen hemen herkesin cebinde. İnsanlar artık gerek önemli notlarını olsun, gerekse resim, müzik vb. şeyler için USB bellekleri çok fazla tercih ediyorlar. Ama gerek dikkatsizlikten dolayı gerekse başka sebeplerden dolayı USB belleklere çeşitli virüsler girebiliyor. Bu virüslerden biri de USB belleğinizin boş görünmesine sebep olan bir virüs. Virüsün ismini bilmiyorum ama çözümü oldukça basit diyebilirim.

Akıllı tahtaların da okullarımıza gelmesi ile beraber USB belleklere giren virüsler adeta başımıza bela oldular diyebilirim. Bunları engellemek için sizlere tavsiyelerimi aşağıda listeledim. Eğer bu şekilde bir sorunla karşılaşırsanız harika çözüm önerilerim ile :) virüslerden kurtulabilirsiniz.



Usb Belleğiniz Dolu Ama Boş Mu Gözüküyor 

İŞTE ÇEŞİTLİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1) USB belleğinizin içine girin ve CTRL+F tuşu ile birlikte arama kısmını aktif edin ve açılan arama çubuğuna * işaretini koyun. Görünmez olan dosya ve klasörleriniz görünür hale gelecektir.

2) Klasör Seçenekleri –> Görünüm –> Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneği var onun işaretinin kaldırdığınız taktirde dosya ve klasörleriniz görünür hale gelecektir.

3) (cb= flash disk in harfi) başlat çalıştır

cmd cb: (enter) attrib -h -r -s /s /d *.* (enter)

4) USB içinde iken sağ tıkla  yeni winrar arşivi oluştur dosyayı çift tıkla boş olarak aç winrar adres çubuğu solundaki bir seviye yukarı çık tıkla ve dosyalar görünür halde :)

Yukarıda yer alan 4 yöntem ile dolu ama boş olan USB belleklerinizi görünür hale getirebilirsiniz... Bunlardan başka yol ve yöntemleriniz varsa yorum olarak yazabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder